Waar kan ik guppen kopen?

Ons advies is om voor het kopen van guppen naar een aquariumspeciaalzaak te gaan. Hier zijn ze vaak net iets kundiger dan bij bijvoorbeeld een tuincentra waar vissen geen hoofdartikel zijn. Wij beseffen ons uiteraard dat dit niet geldt voor elke tuincentrum.

Guppen kopen dan sta je in de winkel en dan?

Een van de leuke kanten van de aquariumhobby is het kopen van nieuwe guppen en planten. Altijd weer keuzestress maar wel een leuke stress. Zelf ben ik benieuwd of ik dan de enige ben die een paar honderd keer het pad op en neer loop en mijn neus tegen de ruit druk.

Welke guppensoort gaat het worden:

Welke gup kiezen. De kleur, vorm van de staarten is iets wat direct aantrekt of niet. Nu nog zoeken naar goede en gezonde vissen. Neem altijd ruimschoots de tijd om te beslissen. Ga rustig voor de bakken staan en observeer de visjes een aantal minuten. Kijk naar het gedrag, zijn ze goed op kleur, niet te mager en zijn ze vrij van ziektes als witte stip of iets anders wat er niet hoort.

In welke omgeving zitten de vissen:

Een ander belangrijk item is: zijn de bakken hygiënisch en de ramen goed schoon en drijven er geen dode vissen door het aquarium. Stel vragen aan de verkoper en beoordeel of hij er iets vanaf weet of niet. Voldoen je beoordelingen niet aan deze eisen dan “niet kopen”. Het risico is te groot dat je thuiskomt en je huidige vissenbestand besmet met dingen die je niet in je aquarium wil.

Aquariumvereniging

Uit eigen ervaring kan ik naast het bezoeken van een goede aquariumspeciaalzaak ook eens te gaan kijken bij een aquariumvereniging in de omgeving. Kijk naar een vereniging die is aangesloten bij de Nederlandse Aqua Terra vereniging (N.B.A.T.) In de meeste gevallen geven zij 1 of 2 keer per maand leerzame inloopavonden, worden er lezingen gegeven en ontmoet je vele andere Aqua Terra liefhebbers. Hier zal ook technische ondersteuning en het aanbod van visjes en planten een onderwerp van de avonden zijn. Een echte aanrader!

Waar kan ik guppen kopen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.of geef een reactie onder dit bericht!