Guppen zijn absoluut de populairste aquariumvissen ter wereld. Ze zijn geliefd bij zowel serieuze kwekers, die continu bezig zijn met het verbeteren van hun vissen, als bij hobbyisten die dagelijks genieten van hun kleurrijke gezelschapsaquarium.

Guppen kweken

School guppen aan het eten aan de oppervlakte | Alles over Guppen! Alles wat je wil weten lees je bij GuppyClub.nlHet kweken van guppy’s lijkt heel makkelijk, maar er zijn twee soorten kwekers. Sommigen willen gewoon meer guppy’s hebben, zonder een specifiek doel. Anderen zijn serieus en proberen juist prachtige guppy’s te kweken die echt iets toevoegen aan de soort.

Veel mensen denken dat als ze hun guppy’s gewoon laten groeien, ze vanzelf mooie vissen krijgen. Maar dat is niet waar. Uiteindelijk krijg je vaak minder mooie en minder gezonde vissen, en elke nieuwe generatie wordt nog minder aantrekkelijk.

Dan kom je op een punt waarop je misschien stopt met het houden van guppy’s… Terwijl het eigenlijk heel eenvoudig is om deze hobby serieus te nemen en alleen prachtige, gezonde vissen te kweken die iedereen graag wil hebben. Als je serieus aan de slag gaat met de tips die je op deze website vindt, kan het kweken van guppy’s een hobby worden die je je hele leven lang zal blijven boeien.

Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

 • Selecteer je kweekdieren zorgvuldig: Kies alleen de guppy’s die gezond zijn en de beste kleuren en vinnen hebben.
 • Zorg voor een goed aquarium: Een schoon, goed ingericht aquarium met de juiste waterwaarden is essentieel voor gezonde guppy’s.
 • Voeding: Geef je guppy’s gevarieerd en hoogwaardig voer. Dit helpt bij hun groei en kleurontwikkeling.
 • Let op inteelt: Probeer inteelt te vermijden door af en toe nieuwe guppy’s van een andere kweker aan je populatie toe te voegen.

Guppen houden

Het verzorgen van guppy’s is eigenlijk iets wat iedereen kan doen, maar om het op de juiste manier te doen, heb je een klein beetje extra kennis nodig. Het feit dat je op deze website bent, laat zien dat je goede bedoelingen hebt. Hier vind je veel informatie die je zal helpen om het goed te doen. Of je nu een klein budget hebt of juist veel kunt investeren, het is voor iedereen mogelijk om guppy’s goed te verzorgen en te kweken. Zo kun je echt genieten van deze leuke hobby.

Een paar tips om je op weg te helpen:

 • Het juiste aquarium: Zorg voor een aquarium dat groot genoeg is voor je guppy’s. Een bak van minstens 40 liter is een goed begin.
 • Waterkwaliteit: Houd de waterwaarden in de gaten. Guppy’s gedijen goed bij een pH tussen 6.8 en 7.8 en een temperatuur tussen 22 en 28 graden Celsius.
 • Filtratie en beluchting: Een goede filter en voldoende beluchting zijn essentieel voor een gezond aquarium.
 • Voeding: Geef je guppy’s gevarieerd voedsel, zoals vlokvoer, diepvriesvoer en levend voer. Dit zorgt voor gezonde en kleurrijke vissen.
 • Planten en schuilplaatsen: Guppy’s houden van een goed ingericht aquarium met veel planten en schuilplaatsen. Dit geeft ze een veilige omgeving en helpt bij het verminderen van stress.
 • Onderhoud: Maak regelmatig schoon en ververs wekelijks 10-20% van het water om de waterkwaliteit hoog te houden.

Met deze basiskennis kun je ervoor zorgen dat je guppy’s gelukkig en gezond zijn, en kun je volop genieten van deze fascinerende hobby. Veel plezier met het houden van guppy’s!

2 zwanger vrouwlijke guppy | Alles over Guppen! Alles wat je wilt weten lees je bij GuppyClub.nlGuppy soorten

Er is ontzettend veel keuze wanneer je je in de wereld van het guppy houden stort. De meest populaire soort is natuurlijk de triangelstaart. Deze guppy’s, bekend sinds de vroege jaren, zijn mooie, grote vissen met enorme driehoekige staarten. Helaas zie je ze tegenwoordig minder vaak in dierenwinkels omdat er voornamelijk op de prijs gelet wordt.

Een guppy moet blijkbaar goedkoop zijn, wat ervoor heeft gezorgd dat winkeliers hun vissen uit verre landen importeren. Dit heeft geresulteerd in voornamelijk armzalige aftreksels van de ooit prachtige guppy’s die iedereen in zijn aquarium wil hebben. Gelukkig zijn er nog veel meer prachtige guppy soorten om te ontdekken!

Welke guppysoorten?

Naast de bekende triangelstaarten zijn er nog tal van andere soorten die je kunt overwegen:

 • Veil Tail gup: Bekend om zijn lange, vloeiende staartvinnen.
 • Dumbo ear guppen: Heeft grote borstvinnen die lijken op olifantenoren.
 • Endler gup: Een kleinere soort met felle kleuren en interessante patronen.
 • Lyretail gup: Herkenbaar aan de gevorkte staartvin die doet denken aan een lier.
 • Moscow gup: Een guppy met een diepgekleurde, vaak metallic glans.

Geniet van de hobby, geniet van je guppy’s en als je vragen hebt… Onder elk artikel kun je een bericht achterlaten. Je krijgt gegarandeerd een antwoord.

Met Bio-Active formule
Nieuw biologisch filter
Realistisch uitziende kunstplant