Hoe wordt je een guppenkweker, waarschijnlijk zit je erover na te denken. Hoe je je aan je ouders of partner gaat uitleggen dat je wilt beginnen met een nieuwe hobby. Ik ga je helpen, begin klein en onopvallend.

Hoe wordt je een echte guppenkweker

Klein beginnen

Koop een klein aquarium van 30 cm lang en 20 cm breed en 20 cm hoog. Daar kan niemand nee tegen zeggen. Hang er een klein filter in met een nano verwarmingselement, een paar plantjes en wat grind voor op de bodem.

Goed beginnen

Begin met een prachtig mooi zuiver kweektrio van een echte fokker. En geloof me er zijn meer guppykwekers in Nederland als je denkt. Die prachtige guppen zal iedereen in huis schitterend vinden. Onderhoud is heel simpel dus het blijft een mooie schone bak.

Dikke wijven

Al gauw zal het eerste vrouwtje dik worden en jongen moeten werpen. Dus je begrijpt het al er moet een tweede en derde bakje bij komen. maar omdat het zulke kleine bakjes zijn. Zal iedereen snappen dat het er twee extra moeten worden.. En zulke kleine bakjes nemen nauwelijks ruimte in.

Jongen groeien als kool

Door je goede verzorging worden de jongen al snel groter en na 4 tot 6 weken moeten ze toch echt naar een grotere ruimte. Dus je begrijpt het al twee wat grotere aquariums van circa 40 liter zijn onoverkomelijk. De kleintjes hebben ruimte nodig en langzaam is iedereen nieuwsgierig of de jongen net zo mooi worden als de ouders.

Het begin is er

Gup in het water met groene achtergrondOndertussen heb je alles bij elkaar gezet in een mooi rek van 90 cm breed en is er nog net ruimte genoeg om er 1 aquarium van 80 cm bij te zetten wat als brolbak dienst kan doen. Niemand heeft in de gaten dat je nu een serieuze guppenkweker bent geworden en dat er een kleine stelling staat waar elke serieuze guppenkweker blij van wordt. Zo doe je dat dus en iedereen mag mee genieten van je super leuke hobby.

Te duur, wat een onzin

Glazen aquariums te duur neem dan doorzichtige plastic bakken van Ikea of de Action. Je betaald dan hooguit een paar euro voor de behuizing van je guppen. En geloof me je guppen maakt het geen donder uit of ze in een luxe glazen verblijf worden gehuisvest of een goedkoop plastic bakje van de Ikea.
Heb je nog vragen of opmerkingen? Gewoon even een berichtje sturen hoor, geen probleem. Onze experts zijn er helemaal klaar voor en helpen je met plezier verder!