Vlokvoer

Vlokvoer guppenNaast o.a. levend voer, granulaat en groenvoer is er uiteraard ook de optie om je guppen te voeren met vlokvoer. Voor een gup is dat zelfs natuurlijkere manier van eten. Guppen halen namelijk van nature hun voedsel van het wateroppervlak. Drijvend voer wordt dus beter/makkelijker gegeten dan bijvoorbeeld zinkend granulaat, groenvoer of levend voer.

Omdat het voer in het zicht blijft tot het gegeten wordt is er ook is er een kleinere kans dat je te veel voert. Zo ontstaat er minder vervuiling wat, naast minder onderhoud, ook een gezondere gup geeft!

Dit is onze tip voor guppy vlokken.

Andere voordelen

Een paar bijkomende voordelen van vlokkenvoer zijn o.a.:

  • Goed geschikt voor ’t voeren van de kleine gup; anders dan met granulaat zijn de vlokken met gemak zo klein te maken dat ook de kleinste gupjes te voeren zijn.
  • Bij uitstek geschikt voor gebruik in voerautomaten; dan kan je met minder moeite vaker kleine porties voeren. Dat levert een snellere groei op zonder extra vervuiling.

Verschillende vlokkenvoersoorten

Vlokkenvoer komt naast ‘complete’ vloksoorten, ook voor in verschillende varianten. Deze soorten zijn toegespitst op specifieke eigenschappen. Hierbij kan je denken aan meer kleur, snellere groei, sterker immuunsysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *