Guppen Feiten

Op deze pagina kun je allerlei feiten over guppen vinden

Op deze pagina kun je allerlei feiten over guppen vinden

Guppen feiten vind je op deze pagina. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

 1. Guppy’s zijn ontdekt in Trinidad in 1866. Vernoemd naar de ontdekker Robert John Lechmere Guppy.
 2. Je kunt de ogen van nog net niet geboren guppy’s zien. Als je heel goed naar de donkere plek op de buik van een vrouwtjes gup kijkt.
 3. Guppy’s worden ook wel miljoenenvisjes genoemd. Niet omdat je er miljonair van kan worden maar omdat ze zich zo makkelijk en in zo rap tempo kunnen voortplanten.
 4. Guppen kunnen meer als 100 jongen werpen
 5. Mannelijke guppen zijn al geslachtsrijp zodra ze ongeveer twee maanden oud zijn. Vrouwelijke guppen zijn geslachtsrijp zodra ze circa drie maanden zijn.
 6. Om te voorkomen dat er een overbevolking ontstaat. Eten guppen hun eigen jongen op. Dus vrouwelijke dames die moeten bevallen. Apart zetten in een niet te kleine bak met veel planten.
 7. Wanneer een vrouwelijk gup bevallen is kan ze opnieuw zwanger worden zonder de hulp van een man. Deze dames slaan sperma op van hun eerste conceptie en kunnen meerdere keren bevallen door dit sperma te gebruiken.
 8. Guppen kunnen maximaal 5 jaar oud worden. Maar alleen als ze in koud water worden gehouden. Hoe warmer het water des te eerder ze sterven. Maar ook veel mooier ontwikkelen. Een gemiddelde leeftijd is tussen de een en twee jaar.
 9. Guppy’s worden in Azie ingezet om volksvijand nr1 te verdelgen. Namelijk muggen die malaria overbrengen. Door het opvreten van muggenlarven wordt voorkomen dat er teveel muggen komen.
 10. Er is geen andere vis die in zoveel variëteiten voorkomt als een gup. Behalve de ontelbare kleurvarianten is er ook een gigantisch aantal lichaamsvormen. denk aan de triangelstaart, vlagstaart, spade staart, bovenzwaard, onderzwaard, rondstaart etc, etc.
 11. Guppen hebben geen maag en verteren hun voedsel binnen twee uur
 12. Een man van 1 maand oud kan wel een dame van 3 maanden of ouder bevruchten maar geen dame van 1 maand oud

Guppen feiten vind je op deze pagina. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

6 gedachten over “Guppen Feiten”

 1. Even voorstellen: Ben Jan van Hoften, 84 jaar en ga mooie guppen proberen te kweken en een website maken. Nu heb ik een vraag: er staan veel interessante artikelen op deze website, maag ik daar gebruik van maken met bronvermelding? Ook ben ik opzoek naar mooie foto’s van Moscow Blue. Kan iemand mij daar aan helpen.
  Ik zou dat erg fijn vinden.
  Jullie reactie zie ik met belangstelling tegemoet.
  Voor de te nemen moeite zeg ik u dank.
  Met vriendelijke groet,
  jan

 2. Hallo, mijn guppy (vrouw) is mij verkocht als een xl gup, alleen sinds de dag dat ik haar heb ligt ze of op de bodem of zit ze aan de bovenkant, zwemmen ziet er niet uit, en ook hangt ze vaak scheef. Als ik haar voer hapt ze er raar naar maar eet ze wel wat, haar ruggengraat is raar en ze is lang en dun.
  Weet u wat er met haar is?
  Mvg

  1. Ik ben eigenlijk wel zeker dat het niet om een XL gup gaat maar om een oude gup. Guppen blijven hun hele leven lang groeien. Dus hele grote guppen zijn bijna altijd hele oude guppen. Ik vrees dat ze aan het einde van haar leven is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *